Stichting Vrienden Hospice Marianahof, voorheen de Piet Schoenmakersstichting.

Deze stichting werd opgericht na het verdwijnen van de plaatselijke kruisverenigingen, verenigingen die in de 19e eeuw gesticht werden vanuit de kerken, om lokale zieken- en gezondheidszorg te organiseren. Ze gingen in de jaren '80 van de vorige eeuw op in grootschaligere, overheid erkende kruisorganisaties (EKO’S). Veel plaatselijke kruisverenigingen hadden financieel vermogen opgebouwd, voornamelijk opgebracht door de leden uit Etten-Leur. Ook dat geld zou de EKO’S toekomen. 

In Etten-Leur is daar een stokje voor gestoken. Om te voorkomen dat het geld 'uit Etten-Leur' zou verdwijnen, is een beheerstichting opgericht met als doel lokale organisaties en projecten op het gebied van welzijn en gezondheid financieel te ondersteunen. De stichting is vernoemd naar de voorlaatste voorzitter van de Etten-Leurse kruisvereniging, de heer Piet Schoenmakers. Het bestuur van de Piet schoenmakersstichting heeft veel goede doelen kunnen steunen.

Van beheer- naar steunstichting.

Toen er concrete plannen ontstonden voor een hospice voor Etten-Leur e.o. werd besloten om hiervoor een substantieel bedrag te reserveren. Toen de vergunning voor de bouw van het hospice rond was, werd de Piet Schoenmakersstichting benaderd om te kijken in hoeverre deze zou kunnen gaan fungeren als blijvende steunstichting voor het Hospice. De Piet Schoenmakersstichting is vervolgens van beheersstichting omgebouwd tot een steunstichting, Vrienden van Marianahof. 

Meer over de stichting: 

Stichting Vrienden Hospice Marianahof   Postbus 10001  4870PH Etten-Leur
Fiscaal nummer: 75.32.180  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.